Hosting por
Usuari: Clau: Entrar

Sortides

Sortida nocturna: 16 de juny de 2018

Benvolgudes famílies,
 
El proper dissabte 16 de juny farem la 10ª SORTIDA NOCTURNA!!
 
Ens trobarem a les 20:30h a EL SERRAT per anar tots plegats a sopar a LA TORROTA. No oblideu que cal portar sopar, aigua, llanterna, roba i calçat còmodes i alguna coseta per compartir.
 
Si no hi ha núvols, en baixar de la Torrota ens aturarem a fer una OBSERVACIÓ ASTRONÒMICA AMB TELESCOPI des del Serrat. Podrem veure la Lluna creixent amb els seus cràters i Júpiter amb les seves llunes. A més, farem un recorregut guiat pel cel. Reconeixerem l’estel Polar, l’Ossa Major, el Lleó, el Triangle d’Estiu i altres constel·lacions que ens acompanyen durant les nits de primavera. I potser podrem veure algun satèl·lit artificial que creuarà el cel damunt nostre.
 
Com sempre, és una activitat dirigida a tota la família i podeu venir acompanyats dels avis, àvies, cosinets, cosinetes, oncles, tietes, pares, mares...
 
No us ho podeu perdre! Us hi esperem a tots !!!!
 

Sortida d'hivern: 11 de març de 2018

Continuant amb l'eix del projecte d'escola d'aquest curs, Life Montserrat, la sortida d'hivern tindrà lloc a la zona del Monestir de Montserrat. Farem una ruta circular que ens portarà visitar la Creu de Sant Miquel, l'Ermita de Sant Miquel i la Santa Cova.

Diumenge 11 de març de 2018

Hora: 9:15h (sigueu puntuals!)
 
Lloc de trobada: Estació del Funicular Aeri de Montserrat (a Monistrol de Montserrat). https://goo.gl/maps/DnMRTsjh9d22

Recorregut: L'excursió s'inicia des de l'estació superior del funicular aeri. D'allà agafarem un camí costerut, però ample i pavimentat, amb diverses escultures que ens acompanyaran durant el trajecte. Arribarem a la Creu de Sant Miquel, amb unes vistes espectaculars, i l'Ermita de Sant Miquel, on esmorzarem. A continuació agafarem un sender estret i pedregós que, a través de zigues-zagues, ens farà arribar a la Santa Cova, on la llegenda diu que dos pastors van trobar la imatge de la Moreneta. La darrera part del recorregut torna a ser amb un camí ample i pavimentat que, amb una forta pujada, ens tornarà a portar a l'estació del funicular. 

Distància i durada: 5.5 km total, amb 310 m de desnivell. La durada de la caminada s'estima en unes 2.5h (comptant parades). Agafarem el funicular de tornada cap a les 12:45h i l'arribada de nou al cotxe hauria de ser cap a les 13h.

Consideracions: El preu del funicular és de 7€ pels adults i 3.5€ per als infants de 4 a 13 anys. Però ATENCIÓ!, el bitllet és gratuït per als infants amb carnet Súper3. No us oblideu de portar-lo! Per als adults intentarem negociar una tarifa de grup més econòmica. Ja us informarem. 

Sortida de tardor: 5 de novembre 2017


Una excursió coneguda i lligada al projecte d'escola d'enguany dedicat a Montserrat. Aquest mes de novembre proposem convertir-nos en peregrins d'aquesta muntanya que forma part del nostre paisatge diari i arribar fins els seus peus, al poble de Monistrol de Montserrat. Al mes de març us proposarem una altra excursió per conèixer la muntanya des de les seves ermites, per tant des de dins.
 
Diumenge 5 de novembre: Peregrins a Montserrat
 
Hora: 9:15h
 
Lloc de trobada: Estació Renfe Can Serra Vacarisses
 
Recorregut: Proposem l'anada i la tornada a Monistrol de Montserrat, esmorzarem tots junts a la plaça de la Font Gran i tornarem.
[Hi ha la opció, els que vulguin de pujar caminant o amb el cremallera i allargar l'excursió tot el dia. I pels més menuts es pot fer només l'anada,  però heu de tenir prevista la tornada deixant un cotxe a Monistrol].
  • Començarem travessant la via del tren i travessant pel carrer Palà fins arribar a una pista pavimentada (coneguda com el camí vermell) reservada als vianants i ciclistes.
  • Entrarem a la urbanització del Palà i arribarem fins a La Creu. Passarem per la ja coneguda, en altres excursions de l'AMPA, serra del cul de la Portadora i gaudirem de l'Hostal de la Creu, avui ja amb ruïnes. Antic hostal que feien servir els peregrins per reposar.
  • Baixarem per un corriol admirant contínuament la muntanya de Montserrat, si la boira ens ho permet, fins arribar a Monistrol de Montserrat.
  • Creuarem el riu Llobregat pel pont i esmorzarem a la plaça de la Font Gran.
  • Farem la tornada pel mateix camí.
Distància i durada: 13 km aprox. (total). La durada total de l'excursió serà d'unes 3:30h (comptant parades) i per tant esperem retornar al punt de trobada cap a les 13h.
 

Podeu trobar informació detallada sobre els llocs i sobre com arribar seguint aquest enllaç.